Hoe lang duurt een Tax Shelter?
October 24, 2022

Hoe lang duurt een Tax Shelter?

In het geval van een Tax Shelter-investering is de periode maximaal 4 jaar. Dit is de tijd tussen de ontvangst van deel I van de kaderovereenkomst en de toezending van het certificaat aan de investeerder. De onderneming zal dus profiteren van een belastingvrijstelling van 421% op het geïnvesteerde bedrag.
  1. Ontvangst door Casa Kafka van deel I van de kaderovereenkomst
  2. Casa Kafka verstuurt deel II van de kaderovereenkomst
  3. Betaling van fondsen
  4. Betaling van de premie
  5. Casa Kafka verstuurt Tax Shelter certificaat

In het geval van een Tax Shelter-investering is de periode maximaal 4 jaar. Dit is de tijd tussen de ontvangst van deel I van de kaderovereenkomst en de toezending van het certificaat aan de investeerder. De onderneming zal dus profiteren van een belastingvrijstelling van 421% op het geïnvesteerde bedrag.

ontvangst door Casa Kafka van deel I van de door de investeerder toegezonden kaderovereenkomst

In deze eerste stap worden de investeerder en het investeringsbedrag vastgesteld. De ontvangst van deel I is bindend voor het bedrijf van de investeerder, op voorwaarde dat Casa Kafka het ingevulde deel II verzendt op de laatste dag van de maand die overeenkomt met het geselecteerde kwartaal.

Termijn voor deel I: d/m/j

Casa Kafka stuurt deel II van de kaderovereenkomst naar de investeerder

Deze tweede stap identificeert de producent en de film. Deze tweede fase identificeert de producent en de film. De verzending van deel II wordt gemarkeerd door de handtekening van Casa Kafka namens zichzelf en namens het bedrijf van de producent. Het kent een Werk toe aan de investering van de Investeerder. Deel II voorziet in een verzekering van het belastingvoordeel op naam van de Investeerder. Het wordt uiterlijk op de laatste dag van het geselecteerde kwartaal gedateerd. Vanaf die datum wordt de kaderovereenkomst van kracht. In die zin leidt het tot een voorlopige belastingvrijstelling van 421%.

Deadline voor deel II: d/m/j

Betaling van fondsen

Deze derde stap vindt plaats binnen 40 dagen na de datum van deel II (op basis van een door Casa Kafka Pictures toegezonden betalingsbewijs). Indien de middelen niet binnen 90 dagen na de datum van ondertekening van afdeling II zijn ontvangen, wordt de kaderovereenkomst automatisch geannuleerd. De investeerder is dan een vaste vergoeding van 15% verschuldigd.

Uiterste datum voor betaling van de middelen: datum van afdeling II + 40 dagen.

Betaling van de premie

Deze vierde stap vindt plaats 18 maanden na de ontvangst van de Investering.

Termijn voor betaling van de premie: datum van storting + 18 maanden

Casa Kafka stuurt het Tax Shelter certificaat naar de Investeerder.

Deze vijfde stap vindt ten vroegste plaats op de 19e maand na de betaling van de middelen en uiterlijk op 31 december van het 4e jaar na de voltooiing van deel II van de kaderovereenkomst.

Uiterste datum voor het Tax Shelter certificaat: datum van deel II + 4 jaar (en dit vóór 31/12/jaar).

Afhankelijk van de eisen van de markt voor audiovisuele en scenische werken kan de Investering automatisch worden overgedragen naar het kwartaal dat onmiddellijk volgt op het oorspronkelijk gekozen kwartaal, op voorwaarde dat de datum van ondertekening van Deel II die met dit volgende kwartaal overeenstemt, in hetzelfde boekjaar van de Investeerder valt als de datum van ondertekening van Deel II die met het oorspronkelijk gekozen kwartaal overeenstemt.

Op verzoek van de investeerder vóór de ondertekening van Onderdeel I kan het Tax Shelter Certificate bij wijze van uitzondering binnen een termijn van minder dan 18 maanden worden afgegeven. In dat geval wordt het bedrag van de premie berekend pro rata temporis, over een periode van minimaal 3 maanden en maximaal 18 maanden.

Continue reading